Reparaties

De Reparatietrein dendert voort!

Bij de laatste telling , zomer 2017, waren er al mee dan 300 Repaircafé’s actief in Nederland alleen. Uit alle hoeken van de samenleving wordt waardering geuit voor het Repaircafé initiatief. In vele landen in Europa maar ook in de USA en Australie is het Repaircafé initiatief overgenomen. Inmiddels zijn er meer dan 1200 Repaircafes wereldwijd. Ga naar www.repaircafe.nl voor de laatste informatie.

Sinds de oprichting van ons Repaircafe Houten zijn er tot heden, zomer 2017,  meer dan 2500 spullen ter reparatie aangeboden, 63% daarvan kon gerepareerd of weer bruikbaar gemaakt worden.

Hieronder een selectie van wat er zoal in Houten ter reparatie werd aangeboden:

Marantz CD speler: Lade bewoog niet meer. Een defect tandwieltje was de oorzaak. Geadviseerd werd een foto van het tandwiel naar Marantz te sturen met het verzoek een vervangend tandwiel op te sturen. Inmiddels heeft de eigenaar dat ontvangen en het er zelf ingezet!

Lederen jas:  Na het aanzetten van een lus kon die weer normaal opgehangen worden.

Wereldontvanger: De klacht was dat het geluid steeds uitviel na een paar minuten. Het probleem werd opgelost door de sleeptimer uit te zetten.

HP inkjetprinter: Werkt niet meer. Oorzaak een IKEA potloodje in het mechanische deel dat het wagentransport blokkeerde.

Nog een HP inkjetprinter: Uit deze printer werd een kinder armbandje uit het mechanische deel verwijdert.

Oude fiets: Zadel, slot en lampen werden vervangen. Het loopwerk werd gesmeerd en juist afgesteld.

Combi oven: Hield midden in een bakproces op met functioneren. Het probleem was een los contact in het voedingsgedeelte van de oven.

Elektrische heggenschaar: Werkte niet meer omdat de messen vast zaten. Na schoonmaken en smeren werkte hij weer als een zonnetje.

Desktop computer: na vervanging van de defecte voedingsunit werkte hij weer naar behoren.

Elektrische heggeschaar: na afstellen van de schakelaar functioneerde hij weer.

Koffiezet automaat: Deze kon niet ter plekke gerepareerd worden omdat de pomp defect was. Geadviseerd dat onderdeel bij de leverancier te bestellen en dan terug te komen om dat erin te zetten.

Elektronische piano: Na het schoonmaken van de contacten onder het toetsenbord speelde de piano weer als tevoren.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de spullen waar Houtenaren mee naar ons Repaircafe komen.

Op dit artikel kan niet (meer) gereageerd worden.